Rychlý a jednoduchý recept pro labužníky.

Doporučujeme z naší nabídky delikates: Sušená panenka Saint Agaune susena panenka

Ingredience:

mozzarela  
sušená rajčata  
sušená šunka  
ledový salát  
sušená bazalka  
sůl, pepř  
olej  

Postup přípravy:

  1. Mozzarelu, sušenou šunku a sušená rajčata rozkrájíme na malé kousky, listy salátu natrháme. 
  2. Vše smícháme, pokapeme olejem a nálevem z mozzarely. Posypeme nakrájenou čerstvou nebo sušenou bazalkou, podle chuti dosolíme, opepříme a znovu promícháme.
  3. Salát podáváme s topinkami nebo čerstvým celozrným chlebem a zdravá, lehká večeře je na světě.

 

Velice jednoduchý chlazený salátek, který Vás krásně zasytí a potěší Vaše chuťové buňky.

Doporučujeme z naší nabídky: Penne Rigate Di Gragnanopenne zite rigat

Ingredience:

Semolinové penne  400g
sušená rajčata  
rukola  
panenský olivový olej  
černé olivy  
sýr gran moravia  
mořská sůl  

Postup přípravy:

  1. Dresink na salát - tahini, mandlové máslo, med, extra panenský olivový olej, sójová omáčka, zázvor, česnek, chilli papričky, mořská sůl. 
  2. Kombinace nejen chuťově výtečná, pěkně zasytí a zároveň přispěje k posílení našeho imunitního systému.

NÁŠ TIP!

Jako přílohu doporučujeme čerstvou bagetku nebo grilovaný toast.

Bruschetty nabízíme ve 3 variantách - s olivovým olejem, rajčatové, s česnekem.

Doporučujeme z naší nabídky pečiva: Bruschetty Robertobruschettine

Ingredience :

čerstvá rukola  1 ks
masitá rajčata  4 ks
balsamikový ocet  
olivový olej  
strouhaný parmazán  3 lžíce
Bruschetty  1 balení
sůl, pepř, stroužek česneku  
parmská šunka 200 g
sušená rajčata v oleji  

Postup přípravy:

1. Rukolu propláchneme studenou vodou a osušíme. Omytá rajčata nasekáme na drobno a necháme je na sítu okapat.

2. V misce rajčata promícháme se solí, pepřem, trochou balsamikového octa a olivovým olejem. Přimícháme nastrouhaný parmazán a odložíme do chladu.

4. Bruschetty potřeme česnekem, ozdobíme lžící vychlazené rajčatové směsi, plátkem parmské šunky, kouskem sušeného rajčete a rukolou. 

 

Pro letní grilování jsme si pro Vás připravili recept na výborné kuřecí paličky.

Doporučujeme z naší nabídky: Barbecue omáčkabarbecue

Ingredience pro 10 porcí:

kuřecí paličky  700 g
Barbecue omáčka  4 lžíce

Postup přípravy:

  1. Kuřecí paličky (cca 700 g) omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a dáme do misky.
  2. Přidáme 4 lžíce Barbecue grilovací omáčky a necháme 30 minut marinovat.
  3. Marinované kuřecí paličky dáme na gril a grilujeme na nepřímém ohni do propečení (cca 15-20 minut).
  4. Servírujeme s Barbecue grilovací omáčkou.

NÁŠ TIP!

K paličkám můžete také vyzkoušet jogurtový dip s bazalkou a mátou. Do kvalitního bílého jogurtu přidejte nasekanou čerstvou bazalku a mátu, promíchejte a dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Jako přílohu doporučujeme čerstvou bagetku nebo opékané brambory.

Výborná a jednoduchá večeře.

Doporučujeme z našich výrobků: Cibulové chutney BV Gurmet Morava cib

Ingredience:

vepřová játra  240 g
slunečnicový olej  2 lžíce
majoránka  
pepř  
sůl  

Postup přípravy:

  1. Játra nakrájíme na plátky, asi tři kousky na porci, pokapeme je olejem a ochutíme majoránkou a drceným kmínem a necháme chvilku odležet.
  2. Poté je opečeme zprudka z obou stran, opepříme a osolíme.
  3. Klademe na topinku (chleba osmažíme na sádle dozlatova), navrch zdobíme cibulovým čatní.