Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Lehká večeře, která zasytí.

Doporučujeme z naší nabídky: Pancetta tesa affumicataPancetta

Ingredience:

hladká mouka  40 g
zadní hovězí maso  800 g
slanina - Pancetta  
mořská sůl, pepř  
olivový olej  2 lžíce
malé cibule  2 ks
bílé víno  150 ml
drůbeží vývar  500 ml
hnědé krémové žampiony 350 g
sušená rajčata  5 ks
rozmarýnové lístky  
plátky sýru  

Postup přípravy:

  1. Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat, plátky žampionů.
  2. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a závitky obalíme plátky slaniny.
  3. Vložíme do zapékací misky, přidáme stroužky česneku, zbytek rajčat, pokapeme olejem, podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 180°C.
  4. Pečeme do měkka, před koncem pečení odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Jako přílohu doporučujeme čerstvou bagetku nebo opékané brambory.